VansAirForceForums  
Home > VansAirForceForums

- POSTING RULES
- Donate yearly (please).
- Advertise in here!

- Today's Posts | Insert Pics

  #1  
Old 10-10-2018, 03:14 PM
SteveL SteveL is offline
 
Join Date: Feb 2014
Location: Granbury, Tx
Posts: 11
Default GTR20 tuning

Good evening all!
I'd like to install the GTR20 remote comm to save some panel space in my RV7A. I have the GTN650 with the G3X touch. In the unlikely event that I would lose my G3X display it doesn't appear that I can tune the remote any other way. It doesn't look like I can tune the remote from the GTN 650. Any ideas? Thanks in advance!
SteveL
Reply With Quote
  #2  
Old 10-10-2018, 05:46 PM
N402RH's Avatar
N402RH N402RH is offline
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 639
Default

Use the radio in the GTN650

Rob Hickman
N402RH RV-10
Reply With Quote
  #3  
Old 10-11-2018, 10:17 AM
g3xpert's Avatar
g3xpert g3xpert is offline
 
Join Date: Sep 2010
Location: Olathe, KS
Posts: 2,091
Default

SteveL,

I think Rob nailed it. One of the primary reasons for a dual COM installation is for redundancy. The GTN 650 COM would continue to be fully functional.

In addition, if communication is lost or no G3X Touch displays are present, the GTR 20 will automatically tune the emergency frequency (121.500 MHz) and set the COM radio volume to a pre-determined level.

In my airplane, I tune both my GTR 20 and GTN 650 through the G3X Touch display because I like the user interface much better, but in the unlikely event of a display malfunction, you have still have GTN COM controls available on the GTN.

For anyone with multiple G3X Touch display installation, the GTR 20 COM can be tuned or controlled from any G3X Touch display.

Thanks,
Levi
__________________
Garmin G3X Support
g3xpert@garmin.com
1-866-854-8433 - 7 to 7 Central Time M to F
Please email us for support instead of using Private Messaging due to the limitations of the latter.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-11-2018, 03:44 PM
SteveL SteveL is offline
 
Join Date: Feb 2014
Location: Granbury, Tx
Posts: 11
Default GTR 20 remote

Thanks Levi!
Did not know that the GTR would auto tune 121.5 in the event of a failure. I'm taking the AEA class next week in KC but your info is much appreciated!
SteveL
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:55 PM.


The VAFForums come to you courtesy Delta Romeo, LLC. By viewing and participating in them you agree to build your plane using standardized methods and practices and to fly it safely and in accordance with the laws governing the country you are located in.