VansAirForceForums  
Home > VansAirForceForums

- POSTING RULES
- Donate yearly (please).
- Advertise in here!

- Today's Posts | Insert Pics

  #11  
Old 05-23-2016, 08:55 AM
Darren Kerns Darren Kerns is offline
 
Join Date: Feb 2005
Location: Indiana
Posts: 163
Default

I believe mine is E-33-2060 looking at Aircraft Spruce.

Thanks
Darren Kerns
Reply With Quote
  #12  
Old 05-23-2016, 10:02 AM
DanH's Avatar
DanH DanH is offline
 
Join Date: Oct 2005
Location: 08A
Posts: 8,889
Default

How long has this been going on?
__________________
Dan Horton
RV-8 SS
Barrett IO-390
Reply With Quote
  #13  
Old 05-23-2016, 10:12 AM
Darren Kerns Darren Kerns is offline
 
Join Date: Feb 2005
Location: Indiana
Posts: 163
Default

Dan
Long time. It just seems like I notice it more and other times I don't. I know my friend's have watched me take off and they said my engine sounds normal and great. Loud and powerful.

It will set me back in the seat on takeoff so maybe I am just over analyzing. Maybe my K&N filter could be dirty.

Thanks everyone for the help and advice. I really appreciate it.

Darren Kerns
RV7 N599DT
Reply With Quote
  #14  
Old 05-23-2016, 10:46 AM
mv031161's Avatar
mv031161 mv031161 is offline
 
Join Date: Jan 2010
Location: Tybee Island, GA
Posts: 650
Default Indicator

What Indicating system are you using? VM1000. G3, EI, etc, etc..........sounds like a VM1000 issue. Please confirm equipment.
__________________
Mitch V.
Semi-Retired in Tybee Island GA
2007 MX2 N263MX Nigel Lamb EX RBAR MX2 (Current)
2020 MX2 New Kit Position (sold)
2009 Team Rocket F1 N230BW “Ono” (Sold)
2008 MXS N700XT "Green Slime"(Sold)
2007 MX2 N303MV "Patches" (Sold)
1999 Giles 202 "Primal Fear/Perucho" (Sold)
1965 PA32-260 "God Bless America" (Sold)
2003 RV6 "Airhawk One" (Sold)
Reply With Quote
  #15  
Old 05-23-2016, 10:59 AM
jabarr jabarr is online now
 
Join Date: Sep 2008
Location: Fayetteville, Georgia
Posts: 209
Default

Quote:
Originally Posted by Darren Kerns View Post
Dan
It will set me back in the seat on takeoff so maybe I am just over analyzing. Maybe my K&N filter could be dirty.


Darren Kerns
RV7 N599DT
More of a possibility than a dirty filter, is over-oiling the filter during the filter service. Over-oiling can be quite restrictive.
Reply With Quote
  #16  
Old 05-23-2016, 11:51 AM
Darren Kerns Darren Kerns is offline
 
Join Date: Feb 2005
Location: Indiana
Posts: 163
Default

Mitch
It is AFS. I had to replace the transducer a couple months ago because it quit. I use the K&N Recharge kit to clean and oil. I always let it dry good before re-installing.

Thanks
Darren
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:56 PM.


The VAFForums come to you courtesy Delta Romeo, LLC. By viewing and participating in them you agree to build your plane using standardized methods and practices and to fly it safely and in accordance with the laws governing the country you are located in.