VansAirForceForums  
Home > VansAirForceForums

- POSTING RULES
- Donate yearly (please).
- Advertise in here!

- Today's Posts | Insert Pics


Go Back   VAF Forums > Model Specific > RV-14
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-29-2018, 12:12 PM
jeffw@sc47's Avatar
jeffw@sc47 jeffw@sc47 is offline
 
Join Date: Aug 2014
Location: Simpsonville, SC (SC47)
Posts: 216
Default Any VP-X Pro installs in a 14/A so far?

I will be installing a VP-X Pro in my RV14A and I'm well into the prep planning for it and the panel equipment.

The panel will have (left to right) a G5X, 10" GDU 465, center stack (top to bottom) GMC 307, GTN 650, GNC 255A (future), and GMA 245, plus right of stack a future G3X 7" portrait GDU 470. May be cutting back even more on initially installed panel equipment depending on taxes, etc.

But here's the 'I wanna' full layout.

QUESTION IS >> Where does the VP-X pro fit best in the space available behind the panel, where do I begin thinking about locating it?

__________________
Jeff Warren
Simpsonville, SC (SC47 - 10nm NW Triple Tree, SC00)
1946 Bellanca Cruisair 14-13-2 (72 YRS OLD 8/15/18)
RV14A (N14ZT), Ser#140195
Start 10/11/14
Dues paid 12/2/18 (USArmy 2/67-2/70)
www.mykitlog.com/jeffw@sc47

!! I SURVIVED RIPON ARRIVAL - KOSH 7/21/2018 !!

Last edited by jeffw@sc47 : 02-01-2018 at 01:52 PM. Reason: Revised GDU 370 to GDU 470 Touch fix
Reply With Quote
  #2  
Old 01-29-2018, 04:34 PM
Walt's Avatar
Walt Walt is offline
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dallas/Ft Worth, TX
Posts: 4,874
Default

Just a thought, I always think redundancy/failure plan. If you have 2 10" screens they are 100% interchangable, if the PFD goes TU somewhere.. just swap screens and you're on your way.
So I'd prefer to have 2 10" or 2-3 7" units rather than one 10" and one 7".
(PS: you can't mix and match 370 screens with 4XX screens)
__________________
Walt Aronow, Dallas, TX (52F) RV7A, IO360, C/S, 1500+hrs

EXP Aircraft Services LLC
Specializing in RV Condition Inspections, Maintenance, Avionics Upgrades
Dynamic Prop Balancing, Pitot-Static Altmeter/Transponder Certification
FAA Certified Repair Station, AP/IA/FCC GROL, EAA Technical Counselor
Authorized Garmin G3X Dealer/Installer
RV7A built 2004, 1700+ hrs
Website: ExpAircraft.com, Email: walt@expaircraft.com, Cell: 972-746-5154

Last edited by Walt : 01-29-2018 at 04:38 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-29-2018, 07:14 PM
Flywade4 Flywade4 is offline
 
Join Date: Jun 2015
Location: West columbia, Texas
Posts: 12
Default

I Install one in my RV14A
__________________
RV14
Due pd 2014, 2015, 2016, 2017
Emp 95% done
Wings 95'% done
Fuselage 90% done )
Firewall forward 95%
Reply With Quote
  #4  
Old 01-31-2018, 05:49 PM
iamtheari iamtheari is online now
 
Join Date: Nov 2017
Location: ND
Posts: 196
Default

I am leaning towards the VP-X Sport in my 14. But I am many hours from needing to commit. Iím curious why you chose the Pro over the Sport.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-31-2018, 06:28 PM
DaveO DaveO is offline
 
Join Date: Dec 2012
Location: Greenfield, IN
Posts: 275
Default

I installed a Sport model in my RV7A not a RV 14 only because it was cheaper than the Pro and I did not need the extra circuits that the Pro provided. I think the Pro model also did some extras that I did not consider of value to me.
I think the sport model is enough for me.
I hope that this testimony helped you some.
Dave
__________________
Dave

RV-7A N1243A Sold
#140479 RV-14A N1479B Reserved
Reply With Quote
  #6  
Old 03-07-2018, 12:08 AM
Junk8 Junk8 is offline
 
Join Date: Apr 2013
Location: Lincoln, CA
Posts: 13
Default VPX Pro

I have mostly Dynon screens and I put the VPX on a shelf I made behind the right side screen. Easy access to the Ethernet port and it rides under the Dynon screen.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-07-2018, 10:42 PM
Tdeman's Avatar
Tdeman Tdeman is offline
 
Join Date: May 2017
Location: Salem, OR
Posts: 28
Default

Quote:
Originally Posted by Walt View Post
Just a thought, I always think redundancy/failure plan. If you have 2 10" screens they are 100% interchangable, if the PFD goes TU somewhere.. just swap screens and you're on your way.
So I'd prefer to have 2 10" or 2-3 7" units rather than one 10" and one 7".
(PS: you can't mix and match 370 screens with 4XX screens)
The photo shows a GDU 370 on the far side, although he said he was planning on adding a GDU 470 (which, as I understand, is compatible with the GDU 460)
__________________
This post brought to you in part by, pour-over coffee, sleep deprivation, and a need for speed.

Opinions expressed in this post do not necessarily represent those of my employer.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-29-2018, 04:02 PM
Kbolvin Kbolvin is offline
 
Join Date: Nov 2014
Location: Minneapolis, MN
Posts: 8
Default

I installed a VPX Pro in my 14 behind the subpanel. I made a little shelf and installed it behind the radio opening in the sub panel. That allowed me to bring the fuselage harness up the center channel and right to the VPX for the appropriate wires.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 05:47 PM.


The VAFForums come to you courtesy Delta Romeo, LLC. By viewing and participating in them you agree to build your plane using standardized methods and practices and to fly it safely and in accordance with the laws governing the country you are located in.