VansAirForceForums  
Home > VansAirForceForums

- POSTING RULES
- Donate yearly (please).
- Advertise in here!

- Today's Posts | Insert Pics

  #71  
Old 01-01-2020, 03:03 PM
CAVU Mark CAVU Mark is offline
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Diego, CA
Posts: 121
Red face Been there

Thanks for the tips. I have performed those ground checks and passed. In fact I passed my first flight at 1550 threshold except for the ICAO number. Since I corrected that I have failed two subsequent flights. FAA said I need to correct the FID section.

Have decided to move to a non adsb airport.
__________________
Mark

RV-3 restored
Stearman - airworthy - first fight ferry to LA for DAR - March 27, 2019 Yeah! No squawks.
L3 building for San Diego Air and Space Museum
Helio Courier constructing
Reply With Quote
  #72  
Old 01-07-2020, 06:34 PM
OKAV8r OKAV8r is offline
 
Join Date: Feb 2007
Location: Edmond, OK
Posts: 71
Default Just don't be Anonymous

Quote:
Originally Posted by flyer46 View Post
Just finished install of echoUAT-SkyFYX-EXT in my 9A. Transponder is a Garmin GTX330 (not the ES). I decided not to upgrade the transponder. Some of the uAvionix documentation does not mention using a mode S non-extended squitter transponder. Other uAvionix documentation says it works. A call to uAvionix verified that I should be OK.

It worked on the first flight but red-boxed 12% on the Baro-alt with the default threshold of 1550. Setting the threshold to 1200 fixed that issue. I am a happy camper. Both IN and OUT working perfectly.

Kudos to uAvionix.
The only issue with having a Mode S transponder is use of "Anonymous Mode" in the ADS-B will cause a Flight ID discrepancy, since the transponder will always transmit your tail number
Reply With Quote
  #73  
Old 01-08-2020, 10:11 AM
Birkelbach Birkelbach is offline
 
Join Date: Nov 2007
Location: Waller, Texas
Posts: 136
Default

Is anyone having issues with the Wifi connectivity? I'm planning to install my UAT-Echo this weekend but I want to make sure that it works well underneath all that metal. The reason that I'm worried is that a few years ago I moved my SkyRadar under the panel and couldn't get my iPad to connect. Put it back on the glare shield and it started working again. I hate that thing being on the glare shield so I'm looking forward to replacing it with the Echo. Assuming that it'll work.
__________________
Phil Birkelbach
RV-7 727WB - Flying
Pitts S1C - Restoration
Christavia Mk1 - Fuselage
www.myrv7.com
Reply With Quote
  #74  
Old 01-08-2020, 10:38 AM
alpinelakespilot2000 alpinelakespilot2000 is offline
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 3,616
Default

Quote:
Originally Posted by Birkelbach View Post
Is anyone having issues with the Wifi connectivity? I'm planning to install my UAT-Echo this weekend but I want to make sure that it works well underneath all that metal. The reason that I'm worried is that a few years ago I moved my SkyRadar under the panel and couldn't get my iPad to connect. Put it back on the glare shield and it started working again. I hate that thing being on the glare shield so I'm looking forward to replacing it with the Echo. Assuming that it'll work.
My Echo UAT unit is behind the baggage bulkhead (with the SkyFyx antenna in between the seats on the seatback bulkhead). I have no issues with wifi connectivity with my iPad up near the panel. Can't imagine you'd have trouble if your Echo UAT unit is mounted even closer up in front of the panel.
__________________
Steve M.
Ellensburg WA
RV-9 Flying, 0-320, Catto

Donation reminder: Jan. 2021
Reply With Quote
  #75  
Old 01-08-2020, 12:10 PM
RONSIM's Avatar
RONSIM RONSIM is offline
 
Join Date: Feb 2008
Location: Largo, FL
Posts: 963
Default Same location as Steve --

I get good WiFi connection even in my closed office 30ft away -- never had any problem with equipment in airplane.

Ron
__________________
RV-10 Co-built, maintained, flown (sold)
RV-8A Maintained and flown (Sold)
RV-6A Bought and Flying (N177RV), upgrades $$$
IO360, 180HP/CS, AFS 5600T, D10A, G650, G430, G327, ADS-B, VIZ385 AP
Very Happy Contributor
Comm, SMEL, CFII, A&P
Based at KCLW (Clearwater, FL)
Reply With Quote
  #76  
Old 01-08-2020, 12:24 PM
RV8JD's Avatar
RV8JD RV8JD is offline
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 653
Default

Quote:
Originally Posted by flyer46 View Post
Just finished install of echoUAT-SkyFYX-EXT in my 9A. Transponder is a Garmin GTX330 (not the ES). I decided not to upgrade the transponder. Some of the uAvionix documentation does not mention using a mode S non-extended squitter transponder. Other uAvionix documentation says it works. A call to uAvionix verified that I should be OK.
Quote:
Originally Posted by OKAV8r View Post
The only issue with having a Mode S transponder is use of "Anonymous Mode" in the ADS-B will cause a Flight ID discrepancy, since the transponder will always transmit your tail number
That's probably why Garmin states their GDL 82, also a UAT ADS-B OUT unit, should not be installed with a Mode S transponder (e.g., GTX 330).
__________________
Carl N.
Arlington, WA (KAWO)
RV-8, 675 Tach Hours
(Pic 1),(Pic 2)
- Out with the Old, In with the New
(Pic)
RV-8, 1938 Tach Hours (Pic 1),(Pic 2) - Sold

Glasflügel Standard Libelle 201B - Sold
Rolladen-Schneider LS1-f - No longer owned
Reply With Quote
  #77  
Old 01-09-2020, 02:11 AM
Skysailor Skysailor is offline
 
Join Date: May 2011
Location: Atlanta, GA
Posts: 210
Default Echo too

The Echo installation instructions also say not to turn on anonymous mode if using a Mode S transponder. It is only one sentence in the installation instructions but it is there.
__________________
RV4
Reply With Quote
  #78  
Old 03-26-2020, 09:56 AM
jselvatici's Avatar
jselvatici jselvatici is offline
 
Join Date: Mar 2019
Location: Melbourne, FL
Posts: 102
Default PFD ForeFlight Screen

Does anyone can tell me if you have your iPad connected to EchoUAT wifi for ADSB-In traffic, when you open ForeFlight and have the split screen to show "PFD" style, does it act kind of attitude indicator also?
Just asking. Never flew with someone with uAvionix Echo installed. Thank you.
__________________
Juliano Selvatici
RV-9A Project
A&P / Private Pilot
RC Pilot ( if that counts )
2019 VAF Contribution Sent
Reply With Quote
  #79  
Old 03-26-2020, 12:38 PM
DGlaeser DGlaeser is offline
 
Join Date: May 2005
Location: Rochester Hills, MI
Posts: 867
Default

In order to get the attitude indicator in Foreflight, you need it connected to a Stratus that has an AHRS.

The Echo does NOT have an AHRS, so no attitude info.
You get weather and traffic on the map view.
__________________
Dennis Glaeser CFII
Rochester Hills, MI
RV-7A - Eggenfellner H6, GRT Sport & EIS4000, 300XL, SL30, ADI Pilot II, PMA6000, AK950L, GT320,
uAvionixEcho ADSB in/out with GRT Safe Fly GPS
Reply With Quote
  #80  
Old 03-27-2020, 09:49 AM
jselvatici's Avatar
jselvatici jselvatici is offline
 
Join Date: Mar 2019
Location: Melbourne, FL
Posts: 102
Default Great answer!

Quote:
Originally Posted by DGlaeser View Post
In order to get the attitude indicator in Foreflight, you need it connected to a Stratus that has an AHRS.

The Echo does NOT have an AHRS, so no attitude info.
You get weather and traffic on the map view.
Thanks Dennis for the great and simple explanation. Cleared all my doubts. Appreciate it.
__________________
Juliano Selvatici
RV-9A Project
A&P / Private Pilot
RC Pilot ( if that counts )
2019 VAF Contribution Sent
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:37 AM.


The VAFForums come to you courtesy Delta Romeo, LLC. By viewing and participating in them you agree to build your plane using standardized methods and practices and to fly it safely and in accordance with the laws governing the country you are located in.