VansAirForceForums  
Home > VansAirForceForums

- POSTING RULES
- Donate yearly (please).
- Advertise in here!

- Today's Posts | Insert Pics

  #1  
Old 10-13-2018, 05:57 PM
Top Cat Top Cat is offline
 
Join Date: May 2014
Location: Fort Mill SC
Posts: 325
Default Help needed to fix SkyView screen

I just received a refurbished SkyView Touch from Dynon.
Everything is okay...EXCEPT...there is a line/bar which cuts horizontally across the top tool bar, cutting out half of displayed info. Its not black it has colors in the band across the screen. If it was my MacBook Air I could put the cursor on the edge of the area and drag it bigger. Its almost like a second tool bar going across the top.

It’s Saturday so before I contact Tech Support Monday for a fix or return to them...again...I wondered if anyone knows if I can fix this by editing the top of screen? Or doing something in the settings. I went through every option on the screen today in the airplane but couldn't find anything.


I’ve read Installation and User Manual no help. I took a screen shot but it doesn't help, although it shows a normal top tool bar whereas on the unit this is partially obscured.


Unit has the latest firmware 15.3.4

Thanks!

Last edited by Top Cat : 10-13-2018 at 07:16 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-13-2018, 06:05 PM
Piper J3's Avatar
Piper J3 Piper J3 is offline
 
Join Date: Nov 2014
Location: Hinckley, Ohio
Posts: 1,119
Default

Try posting this in VAF>Avionics / Interiors / Fiberglass>Glass Cockpit

Fellows there are very helpful...
__________________
-
Jim Stricker
Hinckley, Ohio
EAA #499867
PPL/ASEL 1970 - Sport Pilot since 2007
80 hrs Flying Aeronca Chief 11AC
1130 hrs Flying 46 Piper J-3 Cub
RV-12 E-LSA #120058 AWC Jul 2012 - Bought Flying Oct 2015 with 48TT - Hobbs now 406

LSRM-A Certificate 2016
Special Thanks to EJ Trucks
Reply With Quote
  #3  
Old 10-13-2018, 07:03 PM
Top Cat Top Cat is offline
 
Join Date: May 2014
Location: Fort Mill SC
Posts: 325
Default

Thanks, Iíve added it there too.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-13-2018, 07:38 PM
rswalden's Avatar
rswalden rswalden is offline
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 80
Default Make Sure It isn't the Runway You Are Looking At...

Be sure the line you are seeing isn't the synthetic vision display of your airport's runway, Can you post a screenshot for us? Is the line present when you display other screen pages such as EMS or MAP? It's very easy to misinterpret the black line you are seeing on the PFD display when it is simply the runway.
__________________
Bob Walden (Waldo), CFII-ASMEL
KFFC "Falcon RV Squadron" Peachtree City, GA
RV-7A Tip-Up, IO-390, 450+ Hours
RV-12 (Sold)... RV-12 Transition Training
EAA/AOPA/Vans Air Force 2018 Supporter
Reply With Quote
  #5  
Old 10-13-2018, 07:43 PM
Top Cat Top Cat is offline
 
Join Date: May 2014
Location: Fort Mill SC
Posts: 325
Default

Bob
I did take a screen shot but it doesn’t show anything. Screen shot shows everything normal on top tool bar.
In the plane the top of top tool bar is covered whenever screen is on.
I know what you mean about the synthetic vision runway but it isn’t that.

Tomorrow I’ll try and take a photo of it.

Last edited by Top Cat : 10-13-2018 at 07:49 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-13-2018, 08:28 PM
tomkk's Avatar
tomkk tomkk is offline
 
Join Date: Apr 2014
Location: Port Orange, Fl
Posts: 796
Default

I don't think there's anything editable up there in the way you're describing. My guess it's going to have to go back to Dynon.
__________________
Tom
Port Orange, Fl
RV-12 N121TK ELSA #120845; first flight 06/10/2015
RV-12 N918EN ELSA #120995 Eagles Nest Project
SPA Panther N26TK in progress
Reply With Quote
  #7  
Old 10-13-2018, 09:22 PM
Top Cat Top Cat is offline
 
Join Date: May 2014
Location: Fort Mill SC
Posts: 325
Default

Thanks Tom,
I was afraid of that😔
Reply With Quote
  #8  
Old 10-15-2018, 01:23 PM
Top Cat Top Cat is offline
 
Join Date: May 2014
Location: Fort Mill SC
Posts: 325
Default

Dynon sending me another replacement unit for the replacement unit as it’s a fault in screen that can’t be fixed.
Thanks for the help.

Last edited by Top Cat : 10-15-2018 at 01:26 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 02:54 PM.


The VAFForums come to you courtesy Delta Romeo, LLC. By viewing and participating in them you agree to build your plane using standardized methods and practices and to fly it safely and in accordance with the laws governing the country you are located in.