VansAirForceForums  
Home > VansAirForceForums

- POSTING RULES
- Donate yearly (please).
- Advertise in here!

- Today's Posts | Insert Pics

  #1  
Old 07-06-2019, 07:18 AM
wnplt wnplt is offline
 
Join Date: Feb 2013
Location: Idaho
Posts: 122
Default Database card question

I recently installed a gtn 650. I removed the DB card from the manual package to put in the unit. Going through all the literature it talks about a spare card included. I only have the one from the package. I have a 750 that came with two. Should I be calling Garmin or does really only one card come with the unit?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-06-2019, 07:32 AM
ColoCardinal's Avatar
ColoCardinal ColoCardinal is offline
 
Join Date: May 2010
Location: Morrison, CO
Posts: 370
Default Database card

Mine only came with one. There was a blank "filler" in the unit and the SD Card was in the pacakage with the literature. That said, if the literature says that you should have two, I would call them and have them send it. They will be soaking you for software updates from this point forward. May as well keep them honest.
__________________
Carl - - Morrison, CO
N16CB RV7A
Airworthiness cert issued 12/24
best X-mas present I could have hoped for!
paid 'til 10-19
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-2019, 09:24 AM
Brantel's Avatar
Brantel Brantel is offline
 
Join Date: Mar 2006
Location: Newport, TN
Posts: 7,441
Default

Mine had two.
__________________
Brantel (Brian Chesteen),
Check out my RV-10 builder's BLOG
RV-10, #41942, N?????, Working on Emp/Tail Cone
---------------------------------------------------------------------
RV-7/TU, #72823, N159SB
Lyc. O-360 carbed, HARTZELL BA CS Prop, Dual P-MAGs, Dual Garmin G3X Touch
Track N159SB (KK4LIF)
Like EAA Chapter 1494 on Facebook
Reply With Quote
  #4  
Old 07-06-2019, 11:38 AM
noelf noelf is offline
 
Join Date: Nov 2007
Location: Cary, N.C.
Posts: 1,138
Default

My 650 only came with one. I had to order one from Garmin to the tune of $95. This unit was in a certified aircraft so to be “legal” I needed the one from Garmin.
__________________
Noel
RV-6A N6NF
tip-up
flying
Reply With Quote
  #5  
Old 07-06-2019, 04:00 PM
rleffler's Avatar
rleffler rleffler is offline
 
Join Date: Jun 2006
Location: Delaware, OH (KDLZ)
Posts: 4,097
Default

Quote:
Originally Posted by ColoCardinal View Post
Mine only came with one. There was a blank "filler" in the unit and the SD Card was in the pacakage with the literature. That said, if the literature says that you should have two, I would call them and have them send it. They will be soaking you for software updates from this point forward. May as well keep them honest.
You can use a standard sd card.
__________________
Bob Leffler
N410BL - RV10 Flying
http://mykitlog.com/rleffler
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 08:55 PM.


The VAFForums come to you courtesy Delta Romeo, LLC. By viewing and participating in them you agree to build your plane using standardized methods and practices and to fly it safely and in accordance with the laws governing the country you are located in.