VansAirForceForums  
Home > VansAirForceForums

- POSTING RULES
- Donate yearly (please).
- Advertise in here!

- Today's Posts | Insert Pics

  #1  
Old 11-07-2018, 08:30 PM
birddog486 birddog486 is offline
 
Join Date: Mar 2016
Location: WI
Posts: 52
Default audio alert wiring

Do the audio alert signals from the GPS need to be wired to the audio panel or will they come through the Arinc 429 in the skyview system?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-08-2018, 12:47 PM
RV7A Flyer's Avatar
RV7A Flyer RV7A Flyer is offline
 
Join Date: Jul 2013
Location: US
Posts: 1,648
Default

Quote:
Originally Posted by birddog486 View Post
Do the audio alert signals from the GPS need to be wired to the audio panel or will they come through the Arinc 429 in the skyview system?
You're going to have to give a bit more information...are you asking about a GPS navigator (like a 430/530 or 650/750) communicating over the Dynon ARINC box to a Skyview?
__________________
2017 Dues paid!
Reply With Quote
  #3  
Old 11-08-2018, 04:29 PM
birddog486 birddog486 is offline
 
Join Date: Mar 2016
Location: WI
Posts: 52
Default

Sorry, yes. I'm using the GNS430 wiring diagram and connecting the GPS to the Skyview system through the Arinc 429.


Using the wiring diagram there's GPS arinc 429 in's and out's (A & B) and VOR/ILS Arinc in's and out's ( A & B) There's also one serial RS232 output from the GPS.


I'm wondering if I also need to wire the individual audio alerts from the GPS into the audio panel, or will those signals go through the Arinc 429 or the one RS232 serial output into the skyview and be fed to the audio panel from the Skyview.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-08-2018, 05:02 PM
RV7A Flyer's Avatar
RV7A Flyer RV7A Flyer is offline
 
Join Date: Jul 2013
Location: US
Posts: 1,648
Default

No, audio will not go through the ARINC box. That's for ARINC data. Audio from the 430 goes to the audio panel.

BTW, not sure what "alerts" you're referring to...the 430 provides COMM and VOR/ILS Ident, but I'm unaware of any "alerts" (unless perhaps you have TAWS installed as well, or something like that).
__________________
2017 Dues paid!
Reply With Quote
  #5  
Old 11-08-2018, 05:42 PM
birddog486 birddog486 is offline
 
Join Date: Mar 2016
Location: WI
Posts: 52
Default

I'm actually installing the Avidyne IFD440 but, it's wired the same as the 430. It has Terrain awareness.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:54 AM.


The VAFForums come to you courtesy Delta Romeo, LLC. By viewing and participating in them you agree to build your plane using standardized methods and practices and to fly it safely and in accordance with the laws governing the country you are located in.