VansAirForceForums  
Home > VansAirForceForums

- POSTING RULES
- Donate yearly (please).
- Advertise in here!

- Today's Posts | Insert Pics

  #1  
Old 11-26-2019, 11:43 AM
Scrabo Scrabo is offline
 
Join Date: Dec 2008
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 279
Default WingX now as approach plate overlays

Latest version now has approach plate overlays... about time !!!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-29-2019, 12:45 PM
RobertD RobertD is offline
 
Join Date: Jan 2009
Location: NC
Posts: 81
Default wingx wonky

have you noticed any issues with the latest wingx update? I've flown twice since the update and I've noticed that the app is telling me I'm constantly changing directions when I'm not. I'm also having serious wifi connectivity issues since the update. No problems at all like this before the update.
__________________
Robert Dickson
KSCR
RV-6A 0-360 CS
Reply With Quote
  #3  
Old 11-30-2019, 11:40 AM
Scrabo Scrabo is offline
 
Join Date: Dec 2008
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 279
Default

Have flown once since the update and so far have not noticed these issues
Reply With Quote
  #4  
Old 11-30-2019, 12:31 PM
catmandu's Avatar
catmandu catmandu is offline
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 871
Default

Flew once and the only wonk was a previously noted occasional crash issue, which they told me was known, but apparently the fix did not make it into this update.
__________________
Mike C.
Sierra Nevada
RV-6A bought flying
Reply With Quote
  #5  
Old 12-05-2019, 12:22 PM
Tailwind/RVGuy Tailwind/RVGuy is offline
 
Join Date: Dec 2018
Location: Holmen
Posts: 31
Default

Oh yes!! I am so glad you posted this. I was starting to think it was my system. I have the same exact issue of the GPS track showing wild swings. I have wingX on my iPad and have used it for almost 3 years. I have it coupled to an iLevil AW3 with pitot static capability. I have no steam gauges and use WingX as my primary flight display. After the November 25 version upgrade, my GPS track is not usable at all. The app also still will occasionally crash and also for the last few months, when I go to set my altimeter setting (i am using the pitot static setting), it displays 29.92 initially but as soon as you push the "plus button" it goes to 29.01 and you have to go all the way up to whatever your setting needs to be. Takes a lot of time and not the thing I want to be doing after the app crashes while in busy airspace and I am supposed to be holding altitude. I have been relatively happy with the app but this latest thing and a problem they had 2 database cycles ago has diminished my enthusiasm. That previous problem was that the database cycle did not show obstacles while using synthetic vision. They finally got that fixed but still undermined my confidence. I am moving to a GRT Sport EX system and will just use WingX for back up.
Thanks for the note
Keith
__________________
Keith in Lacrosse WI area
Finished Wittman Tailwind in 2016
Flew RV9A and RV6a while building
lurking for years but now paid
Reply With Quote
  #6  
Old 12-05-2019, 02:38 PM
catmandu's Avatar
catmandu catmandu is offline
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 871
Default

Following up, today I did a long flight in a different plane and had the wild swings of heading right off the bat. But all else was spot on, location tracked perfectly with my ownship ADS-B target. I was using a STRATUX that had its own GPS and AHRS, but a woefully old software build. When I disabled WiFi and used the integrated iPad GPS all was well.

Interestingly, my previous flight without the heading issue was with an ilevil AW3. I will try it in yet another plane, with a STRATUX using a current software load and see what happens.
__________________
Mike C.
Sierra Nevada
RV-6A bought flying
Reply With Quote
  #7  
Old 12-05-2019, 02:58 PM
blueflyer's Avatar
blueflyer blueflyer is offline
 
Join Date: Nov 2008
Location: Shreveport, LA
Posts: 968
Default

Mine is showing crazy heading changes too. I'm glad this was posted because I was beginning to think I had a GPS antenna spewing signals.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-05-2019, 06:22 PM
RobertD RobertD is offline
 
Join Date: Jan 2009
Location: NC
Posts: 81
Default glad it's not just me

really happy to hear that this is a WingX problem and not an issue with my almost-new Echo/Safefly unit.
I went flying today and had the wild heading swings on both the ipad and an iphone, and interestingly enough, they matched perfectly.
I've sent a message to Hilton Software support and I suspect I'm not the only one. They need to get this fixed pronto, particularly when they said this latest update was supposed to make "GPS location more stable."
__________________
Robert Dickson
KSCR
RV-6A 0-360 CS
Reply With Quote
  #9  
Old 12-06-2019, 06:42 AM
jroser jroser is offline
 
Join Date: Jun 2007
Location: St. Louis
Posts: 40
Default

Went flying today and had same issues.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-06-2019, 03:15 PM
Scrabo Scrabo is offline
 
Join Date: Dec 2008
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 279
Default

Is this only happening if you are using an external unit like Stratux to feed GPS data ?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 05:26 PM.


The VAFForums come to you courtesy Delta Romeo, LLC. By viewing and participating in them you agree to build your plane using standardized methods and practices and to fly it safely and in accordance with the laws governing the country you are located in.