VansAirForceForums  
Home > VansAirForceForums

- POSTING RULES
- Donate yearly (please).
- Advertise in here!

- Today's Posts | Insert Pics

  #1  
Old 02-03-2018, 10:39 AM
backcountry backcountry is offline
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston, Texas
Posts: 25
Default Noise on the GTR 200 Com.

I started flying this aircraft June 2017 the GTR200 com. worked fine for approximately 60 hours. Starting in December the problem now is after about 15 minutes into the flight you start hearing a noise that building to a full squelch noise. If I turn the unit off and leave it off for a while it seems to come back with less noise and then build. Back on the ground and the radio seems normal.
Iíve checked the grounds and the antenna connections.

Yesterday the temperature was in the 70ís and the GTR 200 worked perfectly normal for the complete flight, the first time since the problem began.
However, today I flew the aircraft again and the problem is back. Note, the temperature was in the 50ís.

Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-03-2018, 10:43 AM
backcountry backcountry is offline
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston, Texas
Posts: 25
Default

Iím sorry I hit a key and sent it again
Reply With Quote
  #3  
Old 02-03-2018, 11:42 AM
DaveWelch DaveWelch is online now
 
Join Date: Mar 2005
Location: Huntsville, AL
Posts: 310
Default Intermittent noise

Quote:
Originally Posted by backcountry View Post
I started flying this aircraft June 2017 the GTR200 com. worked fine for approximately 60 hours. Starting in December the problem now is after about 15 minutes into the flight you start hearing a noise that building to a full squelch noise. If I turn the unit off and leave it off for a while it seems to come back with less noise and then build. Back on the ground and the radio seems normal.
Iíve checked the grounds and the antenna connections.

Yesterday the temperature was in the 70ís and the GTR 200 worked perfectly normal for the complete flight, the first time since the problem began.
However, today I flew the aircraft again and the problem is back. Note, the temperature was in the 50ís.

Any ideas?
Have you called Garmin?
I had an intermittent display problem that seemed to be Time/Temp related. They aknowledged a firmware issue that affected some units in a particular S/N range. Sent me a new unit. Also, they told me they have some latitude with the warranty period for us builders, since they know that most units do not enter service immediately after purchase.
All the best!
__________________
Dave
RV12 N951DZ
First Flight 9/23/16!
No paint yet. Working on a scheme with John Deere colors or accents.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 02:03 PM.


The VAFForums come to you courtesy Delta Romeo, LLC. By viewing and participating in them you agree to build your plane using standardized methods and practices and to fly it safely and in accordance with the laws governing the country you are located in.