VansAirForceForums  
Home > VansAirForceForums

- POSTING RULES
- Donate yearly (please).
- Advertise in here!

- Today's Posts | Insert Pics

  #1  
Old 05-16-2018, 07:20 PM
Joe Parish Joe Parish is offline
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sioux Falls, SD
Posts: 190
Default Dynon Skyview ADSB and foreflight

Can anyone confirm that skyview sends ADSB traffic and weather to foreflight? I would think it would but cannot find anything. I'm making the assumption that since it isn't advertised, it does not exist. Thanks
__________________
Joe
RV-9A N525XC
Flying as of 5-4-18
Reply With Quote
  #2  
Old 05-16-2018, 07:54 PM
GaryK's Avatar
GaryK GaryK is offline
 
Join Date: Nov 2005
Location: Zeeland, Michigan
Posts: 341
Default

Joe,
The latest news on the Dynon blog is FF implemented something different than Dynon expected. Dynon needs to tweak their SW to make it work consistently.

That being said I get weather 100% of the time from the 472 on my iPad (FF) and traffic 75% of the time. If I don't change apps or let the FF app sleep it stays connected. I flew IFR from Albany, NY to Zeeland, MI last Sunday and never lost the weather or traffic. I'm sure it's just a matter of time before Dynon gets it straightened out.

Gary
Reply With Quote
  #3  
Old 05-16-2018, 08:01 PM
Joe Parish Joe Parish is offline
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sioux Falls, SD
Posts: 190
Default

Thanks Gary, I am still in phase one but hooked up the iPad before lift off today and never could get weather or traffic on foreflight. Wondering if I'm missing something in foreflights menu to get it to show. It's showing up on my HDX but nothing on the iPad. Thanks Joe
__________________
Joe
RV-9A N525XC
Flying as of 5-4-18
Reply With Quote
  #4  
Old 05-16-2018, 08:18 PM
AttackPilot64 AttackPilot64 is offline
 
Join Date: Dec 2014
Location: SPring lake NC
Posts: 102
Default Dynon ADSB

I recived traffic on my iPad but no weather . I was using ForeFlight
Reply With Quote
  #5  
Old 05-17-2018, 07:17 AM
rleffler's Avatar
rleffler rleffler is offline
 
Join Date: Jun 2006
Location: Delaware, OH (KDLZ)
Posts: 3,973
Default

I have AFS screens, but I have the Dynon 472 ADSB receiver and WiFi dongle. I've got the new version that just started shipping a few weeks ago.

I had no problems with Foreflight receiving ADSB data on my last flight.
__________________
Bob Leffler
N410BL - RV10 Flying
http://mykitlog.com/rleffler

Last edited by rleffler : 05-17-2018 at 11:22 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-17-2018, 09:15 AM
Raymo's Avatar
Raymo Raymo is offline
 
Join Date: Nov 2014
Location: Richmond Hill, GA (KLHW)
Posts: 1,739
Default

Quote:
Originally Posted by Joe Parish View Post
Thanks Gary, I am still in phase one but hooked up the iPad before lift off today and never could get weather or traffic on foreflight. Wondering if I'm missing something in foreflights menu to get it to show. It's showing up on my HDX but nothing on the iPad. Thanks Joe
Did you connect to the HDX wifi?

I have the latest Dynon software with the 470 receiver and always get weather but not traffic - though the traffic option is visible and selected in the FF layers. Are those options visible on your iPad?
__________________
Ray
RV-7A - Slider - N495KL - First flt 27 Jan 17
O-360-A4M w/ AFP FM-150 FI, 1 PMag, Vetterman Trombone Exh, SkyTech starter, PlanePower Alt
Catto 3 blade NLE, FlightLines Interior, James cowl, plenum & intake, Anti-Splat -14 seat mod and nose gear support
All lines by TSFlightLines
NSDQ

"The object of the game, gentlemen, is not to cheat death: the object is not to let him play."
Patrick Poteen, Sgt. U.S. Army
Reply With Quote
  #7  
Old 05-17-2018, 09:45 AM
Joe Parish Joe Parish is offline
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sioux Falls, SD
Posts: 190
Default

Quote:
Originally Posted by Raymo View Post
Did you connect to the HDX wifi?

I have the latest Dynon software with the 470 receiver and always get weather but not traffic - though the traffic option is visible and selected in the FF layers. Are those options visible on your iPad?
The wifi was connected. I have the latest Skyview update with the 472 receiver. I'll have to check on the options in foreflight. I have yet to come across any options in foreflight relating to ADSB. I may be missing something? This is all new to me. Thanks Joel
__________________
Joe
RV-9A N525XC
Flying as of 5-4-18
Reply With Quote
  #8  
Old 05-17-2018, 10:44 AM
snopercod's Avatar
snopercod snopercod is offline
 
Join Date: Aug 2016
Location: Asheville, NC
Posts: 1,372
Default

Quote:
Originally Posted by Joe Parish View Post
I have yet to come across any options in foreflight relating to ADSB.
When connected to a Stratus, the ADS-B info shows up automagically in the "Settings" (that little gear thingy) list. They only show when the Stratus is connected via Wi-Fi.

__________________
(2018 dues paid)

Last edited by snopercod : 05-17-2018 at 10:46 AM.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-17-2018, 06:29 PM
Joe Parish Joe Parish is offline
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sioux Falls, SD
Posts: 190
Default

I'll have to take a closer look at the different menu options again. I thought I looked at all my options. Did not see ADSB or weather options that I recall. Thanks for the help.
__________________
Joe
RV-9A N525XC
Flying as of 5-4-18
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 02:13 AM.


The VAFForums come to you courtesy Delta Romeo, LLC. By viewing and participating in them you agree to build your plane using standardized methods and practices and to fly it safely and in accordance with the laws governing the country you are located in.